• Hűthet fűthet , gazdaságosan egész évben

3M Cégbemutató

Története

Címszavakban

A 3M-et 1902-ben alapították a Felső-tó partján található Two Harbors városában, Minnesota államban, amikor öt üzletember megegyezett abban, hogy ásványi anyagokat bányásznak köszörűkerék gyártásához. A feltárt kőzetréteg azonban csekély értékűnek bizonyult, így az újonnan alakult Minnesota Mining and Manufacturing Company 1905-ben csiszolópapír gyártása céljából a közeli Duluth-ba költözött.

Többéves küzdelem után sikerült a vállalatnak tökéletesíteni a minőségi termelést. Új befektetőket vonzottak a 3M-hez és 1910-ben a vállalat St. Paul-ba tette át a székhelyét. A kezdeti technikai és marketing innováció meghozta a sikert és 1916-ban a cég kifizette első, részvényenkénti 6 centes osztalékát.

 • A világon elsőként fejlesztette ki a vízálló csiszolópapírt az 1920-as évek elején, mely csökkentette a levegőbe kerülő por mennyiségét az autógyártás során.
 • A második főbb mérföldkő 1925, amikor Richard G. Drew, egy fiatal laborasszisztens, feltalálta a maszkoló szalagot – ez lett a Scotch nyomás-érzékeny ragasztószalagok termékcsaládjának első tagja és ez jelentette az első innovatív lépést a diverzifikáció felé.
 • A következő évek technikai fejlődésének eredménye a dobozok lezárására kifejlesztett Scotch® Cellophane Ragasztószalag, melynek hamarosan több száz egyéb praktikus felhasználási lehetőségét fedezték fel.
 • Az 1940-es évek elején a 3M a második világháborús védelmi anyagok gyártására állt át, melyet számos új, merész vállalkozás követett, mint a Scotchlite™ Reflecting Sheeting elnevezésű fényvisszaverő borítás autópályák jelölésére, a mágneses hangrögzítő szalag, az elemiszálas ragasztószalag, valamint a 3M megjelenése a grafika területén offszet nyomólemezekkel.
 • Az ötvenes években a 3M bevezette a Thermo-Fax™ másolási eljárást, a Scotchgard™ Fabric Protector szövetvédő anyagot, a videoszalagot, a Scotch-Brite® Cleaning Pads tisztító párnát, valamint számos új elektro-mechanikai terméket.
 • A szárazezüst mikrofilm az 1960-as években került bevezetésre, a fényképezéssel kapcsolatos termékek, karbon-mentes papír, írásvetítő rendszerek és az orvosi és fogászati termékek egyre növekvő egészségügyi üzletága mellett.
 • Az 1970-es és 80-as években tovább terjeszkedett a gyógyszeripar, radiológia, energiaszabályozás, irodai termékek piaca felé, így szinte a világ miden országában megjelent.
 • 1980-ban a 3M bemutatta a Post-it® Notes terméket, ami egy teljesen új piaci kategóriát teremtett, és örökre megváltoztatta az emberek kommunikációját és szervezeti működését.
 • Az 1990-es években az értékesítés meghaladta a 15 milliárd dolláros szintet. A 3M folyamatosan fejlesztette az innovatív termékeket, mint például az immunválasz modifikáló gyógyszereket; tisztaságnövelő filmeket elektronikus kijelzőkön; valamint flexibilis áramköröket tintasugaras nyomtatókban, mobiltelefonokat és egyéb elektronikus eszközöket.
 • Ugyanebben az időszakban piacra került a 3M™ Privacy Plus Filter (az első privát alkalmazhatóságot, csillogásmentességet és sugárzásvédelmet egyesítő számítógép képernyő tartozék); a világelső CFC-mentes inhalátor asztmában szenvedőknek, valamint a strukturált csiszolók (Structured Abrasives, a 3M szabadalmát képező mikroreplikációs technológiával)
 • 2004 évben az eladások először haladták meg a 20 milliárd dollárt, a növekedéshez jelentősen hozzájárultak új innovatív termékeink. Legfrissebb újításaink közé tartozik a Post-it® Super Sticky jegyzettömb, a Scotch® Transparent Duct Tape átlátszó csőragasztó szalag, optikai filmek LCD televíziókhoz, valamint a Scotch-Brite® tisztító termékek új családja, mely a legkülönfélébb tisztítási feladatokban biztosítja fogyasztóink számára a megfelelő tisztítóerőt

 

3M Üzletágak

A 3M öt üzletága segítségével szolgálja ki vevőit, mely növeli a rugalmasságát és hatékonyságát azzal, hogy megoszthatja technológiai, gyártási marketing és egyéb erőforrásait.

Fogyasztói termékekFogyasztói termékek

Egy sor olyan innovatív termék tartozik ide, amelyekkel otthonunkat tisztává varázsolhatjuk, irodánkat rendezetté tehetjük, és az épületeket karban tarthatjuk. A fogyasztási termékek üzletágához soroljuk a világ legismertebb márkáit, mint pl. Post-it®, Scotch®, Scotch-Brite®, Filtrete™, O-Cel-O™, Nexcare™, és Command™.

Elektronika és energiaElektronika és energia

A 3M technológiáit vevőinkre szabott megoldásokká alakítjuk az elektronika és energiaiparban világszerte. Hozzájárulunk a folyamatos energiaellátáshoz, az elektromos berendezések magas teljesítményéhez, valamint a telekommunikációs hálozatok gyorsaságához és megbízhatóságához. A megújuló energia területén is élenjárunk a minőség növelésében a költségek csökkentése mellett.

EgészségügyEgészségügy

Innovatív és megbízható termékeink segítenek az egészségügyi dolgozóknak a betegek ellátásában, valamint világelsők vagyunk az orvosi és szájápolási termékekben, gyógyszer ellátásban és egészségügyi rendszerekben.

Ipari termékek és megoldásokIpari termékek és megoldások

Innovatív megoldásaink, amelyek magukban foglalják a ragasztó-, csiszoló- és tisztító termékek sokaságát, a legkülönbözőbb piacokon kerülnek értékesítésre - legyen szó akár szűrés- vagy űrtechnológiáról.

Biztonsági és dekorációs megoldásokBiztonsági és dekorációs megoldások

Termékeink - többek között egyéni védőeszközök, személy- és vagyonvédelmi megoldások - hozzájárulnak az emberek biztonságánák és az épület üzemeltetés hatékonyságának növeléséhez. Széles reklámgrafikai termékkínálatunkkal inspiráljuk az embereket a kreatív kommunikációs és design megoldásokra. A végeredmény: egyedi grafikák és különleges vizuális kommunikációs felületek.

 


 
Névnapok:
 
    Adminisztráció  
  

    Rólunk mondták  
 

Hajnal Zoltán:
A Bohács Bt. tényleg mindig elérhető! Bármikor hívtam őket mindig elértem őket várakoztatás nélkül. Kiváló munkát végeztek nálam és nincs panaszom rájuk. Bátran merem ajánlani másoknak is a szolgáltatásaikat.

...........................................................

Kiss Erika:
Tökéletes és szép munka jellemezte őket! Maguk után rendet hagynak, figyelnek a tisztaságra és hogy ne okozzanak kárt. Precíz munkát végeztek és úgy tervezem hogy további szolgáltatásokat is igénybe veszek náluk.

 

    Kapcsolat  
 

Telefon / Fax:
Tel./Fax: 06-56-590-575

Cím:
5200 Törökszentmiklós Almásy út 32.

 
    Partnereink